Publikacje kulinarne

Publikacje przygotowane przez osoby współpracujące z Fundacją Bunkatura.

Polish Culinary Paths to opowieść o historii kuchni polskiej i krótki przewodnik po produktach. Całość została wzbogacona podaniami, legendami o potrawach i przysmakach, odwołaniami do literatury i sztuki oraz szesnastoma prostymi przepisami. Publikacja została przygotowana na zlecenie MSZ i jest dostępna bezpłatnie w formie online w językach: angielskim, chińskim, gruzińskim, japońskim, koreańskim oraz wietnamskim. Książka zdobyła Prix de la Littérature Gastronomique przyznawaną przez Académie Internationale de la Gastronomie, dwie główne nagrody w kategoriach: Diplomatic Gastronomy (Embassy Cookbook) i Eastern Europe Cuisine w konkursie Gourmand World Cookbook Awards (Kulinarne Oskary), Nagrodę Magellana oraz Diamond Cusine Awards w Chinach.

Po naciśnięciu na okładkę zostaną Państwo przeniesieni do odpowiedniej wersji językowej publikacji.

Polish Culinary PathsPolish Culinary PathsPolish Culinary PathsPolish Culinary Paths

 

Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest również autorką innych publikacji kulinarnych: Tradycji kulinarnych Japonii, Japońskich słodyczy, Tradycji kulinarnych Korei, Tradycji kulinarnych Finlandii, Tradycji kulinarnych Szwecji, Tradycji kulinarnych Norwegii,Tradycji kulinarnych Daniioraz Deserownika.

Seria nordycka